TRABZON / AKÇAABAT - Doğanköy Ortaokulu

Kütüphanemizin Açılış Töreni

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğümüzün "Okursuz Kütüphane Kalmasın" Projesi kapsamında, Doğanköy İlk ve Ortaokulu ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğrenci Topluluklarının yapmış oldukları Topluma Hizmet Uygulamaları etkinliğinde "Bir Kitap Bir Mutluluk" sloganı kullanılarak Şehit Kütüphaneleri Gönüllü Topluluğu'nun destekleri ile düzenlenen ve Doğanköylü Şehit Sıhhiye Er Yusuf KÖSTERELİ'nin adının verildiği okul kütüphanesinin açılışı, şehidimizin annesi ve Protokol Üyeleri'nin eşliğinde yapıldı.

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu "Okursuz Kütüphane Kalmasın" Projesi bağlamında Doğanköy İlk ve Ortaokulu idareci ve öğretmenlerinin düzenlemiş oldukları okulun kütüphanesini yenileme ve kitap sayısını arttırma çalışmaları dolayısıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğrencilerinin de destekleri ile okul kütüphanesi yenilenmiş olup birçok kurum ve kuruluştan gelen kitaplarla da kitap sayısı arttırılmıştır. Düzenlenen bu kütüphanenin isminin de Akçaabat-Doğanköy'de doğmuş bir şehidimiz olan Yusuf KÖSTERELİ'nin ismi verilmek istenmiştir.

Kütüphanenin açılış töreni için okulun bahçesinde bir program düzenlendi. Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Ardından programın açılış konuşmalarını Trabzon İl Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Burak Fettahoğlu yaptı. Müdürümüz konuşmalarında, "Her toplumun geleceği çocuklardır. Çocuğun erdemli bir insan olarak toplumda yerini alması, en az iyi bir öğrenimden geçip başarılı olması kadar önemsenir. Ailenin, toplumun ve okulun temel insani değerleri benimsemiş bireyler yetiştirmek gibi önemli bir görevi bulunmaktadır. Bu bakımdan okullarımız sadece ders programlarının öğretildiği yer olarak düşünülmemeli; aynı zamanda, iyi bir insan olma, kendine ve başkasına saygılı birey olma gibi birçok değerin öğretildiği yer olarak bilinmelidir. İşte bu değerlerin çocuklar üzerindeki gelişimini en güzel gösteren mekânlar da okul kütüphanelerimiz olmaktadır.

Bizler göreve geldiğimiz günden itibaren okul kütüphanelerimizin daha aktif kullanılması ve sayılarının artması için gerekli tüm adımları atmaya başladık. Bu anlamda Bakanlığımızın "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesini bizler ilimizde daha da geliştirerek "Okursuz Kütüphane Kalmasın" projesi ve "Sıfır Atık Kütüphaneleri" ile destekleyerek çok iyi bir seviyeye getirmeyi başardık. Bugün istediğimizden çok üst seviyede kütüphane ve kitap sayısı ile Trabzon olarak Türkiye seviyesinin üstüne çıkmış olmanın gururu ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Bu kütüphanemizin bizler için daha da kıymetli olan yanı vatani görevini yapmakta iken Kars'ta şehit düşen Er Yusuf KÖSTERELİ'nin adı ile anılacak olmasıdır. Okulumuz ve kütüphanemiz için bu onur tek başına yeterlidir.

Bu anlamlı kütüphanenin oluşumunda emek veren Akçaabat-Doğanköy İlk ve Ortaokulumuzun idareci, öğretmen ve öğrencilerine ayrıca projemize paydaş olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörümüze şükranlarımı sunuyorum, dedi.

Müdürümüzün açılış konuşmalarının ardından Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Vekili Kemalettin Aydın, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman ve Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammed BALTA'nın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne hitaben gönderdikleri açılış mesajları da programda okundu.

Protokol konuşmalarının ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehter Takımı gösterilerini sundular.

Şehidimizin öz geçmişi okunduktan sonra tüm misafirler, okula davet edilerek İl Müftü Yardımcısı Muhammed Suiçmez'in yaptığı dualar ile kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Şehidimizin annesi Hanife Hanım ve Protol Üyeleri öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdiler. Ardından tüm misafirlere ikramlarda bulunuldu.

Kütüphanenin hayırlı olmasını dileyen şehidimizin annesi ve Protokol Üyeleri tüm çalışmalar için okul idaresine, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek okuldan ayrıldılar.

14-06-2022 14-06-2022 14-06-2022 14-06-2022 14-06-2022
Yayın: 13.06.2022 - Güncelleme: 14.06.2022 10:40 - Görüntülenme: 197